Du-te, Dică, du-te! Și s-a dus... Ce va face primarul?

Marele megaproiect SCM Pitești (Struțo Cămila Municipală) a intrat în impas azi, după ce antrenorul Nicolae Dică a fost anunțat că el va fi antrenorul FCSB-ului pentru un an de zile. Așadar, Gigi Becali a zis că Dică va fi antrenor, și Dică va fi! Că dacă zice Becali ceva, apăi toată țara trebuie să stea dreaptă. Nu mai contează că SCM a dat azi comunicat, cum că Dică are contract fix cât are contract și cu FCSB, până în iunie 2018. La antrenori nu e ca la jucători, să fii suspendat dacă ai semnat cu două echipe.

Apropo, fac o mică paranteză: Dică a fost pus antrenor la FCSB după ce cu o zi înainte sărbătorise alături de Hagi câștigarea titlului de către Viitorul. (râsete) (pauză de respirat) (râsete din nou) Nu e fabulos?

Acum, de ce zic eu că proiectul SCM a intrat în impas? Iată! Fiindcă Nicolae Dică a fost garantul că echipa asta hibrid va promova. El a adus câțiva jucători bunicei de la FCSB, fotbaliști care nu intrau în calculele primei echipe, și tot el a promis performanța. El a adus imagine SCM-ului, vorbind ori de câte ori era invitat pe la emisiunile DigiSport, el avea legături strânse cu Federația (nu că l-ar fi ajutat cu ceva), semn că l-a și adus pe președintele Burleanu la Pitești acum o săptămână.

Erau asigurate aproape toate premizele ca primarul Ionică să facă în sfârșit pasul cel mare, și să cumpere marca FC Argeș de la executorul financiar, pas pe care ezită să-l facă de atâția ani buni.

După plecarea lui Dică la FCSB, Ionică trebuie să găsească urgent o soluție. Eh, nu-i plângem de milă, oricum îi place lui să se joace de-a managerul în fotbal... Trebuie să găsească un antrenor care să-l înlocuiască pe Dică și să se ridice la același nivel cu el. Nu mă refer fotbalistic, fiindcă nu îi cunoaștem cu adevărat capacitățile de tehnician unui tip care abia a agățat ghetele în cui. Totuși, a reușit doar o promovare dintr-a 3-a într-a 2-a... Mă refer la ceea ce am spus mai sus: să fie catalizatorul unui proiect important.

Eh, și acum eu îmi permit să vin cu sfaturi. Nu sunt eu Mafalda în fotbal, dar am capacitatea să spun că la ora actuală, există doar două soluții pentru banca tehnică a lui SCM Pitești, soluții care pot asigura succesul proiectului de care vă spuneam: ca Piteștiul să aibă din nou o echipă în Liga 1. Două nume, atât! Orice altă numire va fi un eșec total. Pariez!

1. BOGDAN ARGEȘ VINTILĂ. 
Cel mai iubit vultur de la Gicu Dobrin încoace, Bogdan Argeș Vintilă este și unul dintre puținii alb-violeți care s-au apucat de treabă serios în antrenorat. Zilele astea a reușit și el aceeași performanță ca a lui Dică, promovarea lui Metaloglobus București în Liga a 2-a. În plus față de Nicolae, Boghi a antrenat Viitorul lui Hagi în prima ligă, Chiajna o perioadă scurtă și chiar și echipa națională de juniori U17.

Nu va fi ușor de convins Vintilă să vină antrenor la Pitești. Din două motive. Mai întâi, fiindcă are un contract, s-a angajat și el la o muncă și îi va fi greu să se despartă de jucătorii lui. În plus, este aproape de familie. În al doilea rând, mai mult ca sigur că Vintilă va vorbi cu vulturii din galerie înainte de a da un răspuns. Iar cei din galerie îi vor da Ok-ul doar dacă Primăria va accepta condițiile lor. Asta ar însemna ca primarul Ionică să-și calce pe orgoliu și să dea un pas în spate. Va fi dispus să facă acest sacrificiu personal?

2. MIREL RĂDOI
Poate că ați izbucnit deja în râs, dar stați să mă explic. Rădoi este perfect pentru drumul pe care a apucat primarul Cornel Ionică. Conștient că Piteștiul este un oraș fecesebist, Ionică a făcut o mutare deșteaptă și l-a adus pe Dică antrenor la SCM. Înainte a încercat și cu Neaga, dar fără succes. Deocamdată i-a ieșit doar în plan sportiv, SCM promovând în Liga a 2-a. Până a-i aduce pe fecesebiști în tribune, la meci, mai e de mâncat... Fecesebiștii nu se înghesuie nici la meciurile echipei idolului lor, Gigi Becali, d'apoi prin Liga a 3-a...

Sigur, va fi extrem de greu să-l aduci pe Rădoi în Trivale. Dar aici trebuie să demonstrezi că ești conducător cu adevărat, nu doar să pompezi niște bani ai comunității. Trebuie să apelezi la sentiment, la Dică și la alte pile și relații. În plus, Rădoi este cam dus prin Arabia, trebuie să fii tare să-l convingi să reintre din nou în fotbal.

Dar aducerea lui Mirel Rădoi ar fi o adevărată lovitură de imagine. Se știe cât de iubit este fostul căpitan roș-albastru printre fanii Fostului Club Steaua București. În plus, el este nașul lui Dică, au o prietenie aparte, împreună au antrenat la FCSB sezonul trecut, deci ar duce mai departe planul lui Dică de fecesebizare a Piteștiului.

Sigur, această mișcare ar fi în totală disonanță cu dorințele vulturilor. Clona SCM, care probabil ar deveni FC Pitești 2005 (fiindcă asta vinde executorul, marca lui Penescu, și nu adevăratul FC Argeș), va fi urâtă de adevărații fani ai Argeșului legendar, dar va fi acceptată de oportuniști și de fanii FCSB.

Din punctul meu de vedere, este o mișcare riscantă, dar care va aduce clona în vizorul mass-mediei subjugate de Gigi Becali. FC Argeș își va pierde definitiv identitatea, dar Piteștiul va căpăta o echipă la meciurile căreia vor veni o mie de spectatori și o mie de jurnaliști.

 Surse foto: arges-sport.ro, fcarges1953.ro și lpf.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!