Zlatan vs. Guardiola! Uuu, prea tare!


Nu am mai scris de mult, bla, bla, ăsta e textul de băgat pentru un blogger ce nu a mai postat nimic de aproape 6 luni. Ok, trecem peste asta, fiindcă am ceva mai important de zis.

Citesc I Am Zlatan, pe Kindle. Lectură de duminică, cică... Pfuau, ce tare! Ştiam eu de ce îmi place suedezul la nebunie! E un fel de Mutu x 10, adică e de 10 ori mai tare decât Mutulică al nostru, ce s-a vrut a fi şi el un rebel al fotbalului mondial, dar nu a ajuns decât să trateze sportul rege la mişto. Zlatan e mare! Şi le zice, de parcă nu ar avea nici mamă, nici tată!

Normal, cel mai savuros este capitolul Barcelona. Nişte teasere cu războiul lui cu Guardiola au ieşit prin presă, dar modul în care Zlatan povesteşte este criminal! Ibra nu se fereşte să-l facă pe Pep "idiot" şi "laş", dar nu mă mai miră nimic, atâta timp cât i-a strigat în faţă că "s-a căcat pe el în faţa lui Mourinho"!

I yelled, "You haven't got any balls! You're shitting yourself in front of Mourinho. You can go to hell!". I completely lost it, and you might have expected Guardiola to say a few words in response, something like "Calm down, you don't talk to your manager like that!". But he's not the type. He's a spineless coward!

Nici faţă de Messi nu are cuvinte prea plăcute, în afară de faptul că e geniu pe teren. De altfel, Zlatan e convins că bârfele pe la spate ale lui Leo l-au îndepărtat de la Barca, acolo unde devenise golgheter înaintea lui Messi.

None of the lads acted like superstars, which was strange. Messi, Xavi, Iniesta, the whole gang - they were like schoolboys.

Îmi place de el că spune că e genul răzvrătitului, e sclavul fotbalului, nu al "unui manager idiot". Ibra voia să zboare pe teren, să fie liber, să dea goluri minunate, să fie aclamat. Nu a putut răbda să fie "unul din cei 11" care câştigă tot. Şi, mai ales, că în acea perioadă, Barca a fost eliminată de Interul lui Mou în celebra semifinală din Liga Campionilor. Ce l-a frământat foarte tare pe Zlatan în perioada petrecută la Barcelona a fost că de ce a fost al doilea transfer ca valoare din istoria fotbalului, dar nu a fost pus folosit la adevărata lui valoare. "Un coleg mi-a spus că sunt un Ferrari condus ca un Fiat". De altfel, primul lucru care l-a frapat pe Zlatan la Guardiola a fost că printre primele lucruri pe care i le-a zis, a fost că "aici, la Barcelona, noi nu mergem în Ferrari şi Porsche". Şi i-au dat un "amărât" de Audi...

I started the season off brilliantly. I scored one goal after another. We won the UEFA Supercup. I was amazing! I dominated on the pitch. But I was a different person. I grew quiet, and that's dangerous - believe me. I NEED TO BE ANGRY TO PLAY WELL. I NEED TO SHUT AND MAKE SOME NOISE. But I was completely messed up. I WAS BORING. ZLATAN WAS NO LONGER ZLATAN. I drowe the club's Audi and stood there and nodded my head like when I was in school.

I've droven 325 km an hour in my Porsche Turbo and left the cops eating my dust. Now in the mountains I was ripping it up on my snowmobile. I got frostbite and had the time of my life. Finally an adrenaline rush! The old Zlatan was back and I thought why should I stick it out? I've got money in the bank. I DON'T NEED TO SLAVE AWAY WITH THAT IDIOT OF A MANAGER. I could just have instead.

Aş scrie toată cartea, atât de mişto e! Dar mă opresc aici. Interesant e că Zlatan se întoarce cu Milan pe Camp Nou din nou, după meciurile din grupă. Dar de data asta va fi "care pe care", fiindcă e cu calificarea pe masă (0-0 pe Meazza). Să vedem dacă 70.000 de spectatori îl vor ovaţiona din nou!

Comentarii

Andrei Răduţu a spus…
Sarbatori fericite ! Hristos a inviat !

Postări populare de pe acest blog

JURNAL DE CĂLĂTORIE (10): Djurgarden

Am învins balaurul Helicobacter pylori!

Piteștiul nu e în Oltenia!